Ochrana osobných údajov
ZÁSADY SPRACOVANIA OSOBNÝCH ÚDAJOV
 
Kontaktné údaje správcu:
Firma     MONTES SK, s.r.o.
Adresa   Kvetinárska 15, 821 06 Bratislava 
IČO: 35904500
DIČ: 2021900320
IČ DPH: SK2021900320
Tel: 00421-2-45245858, 0905 310 735
Spracovanie osobných údajov prebieha v súladu s Nariadením Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 zo dňa 27. 4. 2016 o ochrane fyzických osôb v súvislosti so spracovaním osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov a o zrušení smernice 95/46/ES (ďalej len „Nariadení“), zákona o spracovaní osobných údajov a zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonom v platnom znení.
 
1. Pojmy
Subjekt údajov: Fyzická osoba (spotrebiteľ a osoba samostatne zárobkovo činná), ku ktorej sa osobné údaje vzťahujú (ďalej tiež „Vy“ alebo „zákazník“);
Osobný údaj: Akékoľvek informácie o identifikovanom alebo identifikovateľnom zákazníkovi; identifikovateľným zákazníkom je fyzická osoba, ktorú je možné priamo alebo nepriamo identifikovať, najmä odkazom na určitý identifikátor, napríklad meno, identifikační číslo, lokalizačné údaje, sieťový identifikátor alebo na jeden či viac zvláštnych prvkov fyzickej, fyziologickej, genetickej, psychickej, ekonomickej, kultúrnej alebo spoločenskej identity tejto fyzickej osoby (ďalej tiež „údaje“ alebo „informácie“);
Správca: Subjekt, ktorý určuje účel a prostriedky spracovania osobných údajov, realizuje spracovanie a nesie zaň zodpovednosť. Správcom osobných údajov je Montes SK, s.r.o. (ďalej tiež „my“);
Spracovateľ: Subjekt, ktorý na základe zákona alebo z poverenia správca spracováva osobné údaje pre správcu, a to na základe zmluvy o spracování osobných údajov (ďalej tiež „obchodný partner“ alebo „partner“);
Webové stránky: Webové stránky dostupné na http://www.karcher-montes.sk
Účel spracovania osobných údajov: Dôvod, prečo sú osobné údaje spracovávané. Takýmto dôvodom môže byť napr. plnenie zmluvy, správa používateľských účtov, vyriaďovanie podnetov a sťažností, zasielanie informačných newsletterov či zobrazovanie reklám na základe záujmov zákazníkov;
Cookies: Krátké textové súbory, ktoré si ukladá Váš webový alebo mobilný prehliadač. Väčšina súborov cookies obsahuje jedinečný identifikátor, tzv. ID súboru cookie. Jedná sa o reťazec znakov priraďovaný webstránkami a serverov tomu prehliadaču, ktorý súbor cookie uložil. To umožňuje webtránkám a serverom jednotlivé prehliadače rozlíšiť a identifikovať. Súbory cookies sa používají pre zlepšenie fungovania webstránok, vyhodnotenie ich návštevnosti a za účelom lepšieho cielenia marketingových aktivít. Ak prechádzate naše webstránky, predpokládáme, že súhlasíte s používaním týchto súborov.
Tretie krajiny: štáty mimo Európsky hospodársky priestor, ktorého súčasťou sú predovšetkým členské krajiny Európskej únie a Island, Lichtenštajnsko a Nórsko.
 
2. Aké osobné údaje sú spracovávané?
My a naši zmluvní spracovatelia v nadväznosti na príslušný právny titul a účel spracovania spracovávajú nasledujúce osobné údaje, respektíve kategórie osobných údajov:
1. identifikačné a adresné údaje: napr. meno, priezvisko, doručovacia alebo iná kontaktná adresa, adresa odberného miesta, sídlo podnikania, IČO, DIČ, IČ DP;
2. elektronické kontaktné údaje: napr. telefónne číslo, e-mailová adresa;
3. iné elektronické údaje: IP adresa, cookies;
4. ďalšie osobné údaje spojené so zmluvným vzťahom: číslo bankového účtu, história objednávok;
5. ďalšie osobné údaje: typicky údaje poskytnuté zákazníkom v objednávkovom formulári alebo v iných dokumentoch a pri komunikácii s nami, a to vrátane neskorších aktualizácií
 
3. Aký je pôvod osobných údajov?
Spracovávame údaje, ktoré nám poskytnete napr. pri objednávke našich služieb, registrácii používateľského účtu, komunikácii s nami alebo prihlásením k odberu newsletterov. Typicky ide o:
• identifikačné a adresné údaje;
 
• elektronické kontaktné údaje;
 
• ďalšie osobné údaje spojené so zmluvným vzťahom.
 
A ďalej údaje, ktoré získavame automaticky na základe toho, že prechádzate naše webstránky. Väčšinou sa jedná o:
• iné elektronické údaje:
◦ cookies
◦ webstránka, z ktorej ste na naše webstránky prišli;
◦ IP adresa;
◦ dátum prístupu a doba prístupu;
◦ vyhľadávacie dopyty;
◦ kód odpovedi http a https;
◦ prenášané skupiny dát;
◦ údaj o prehliadači a operačnom systéme počítača.
 
4. Prečo sú osobné údaje spracovávané?
Vaše osobné údaje môžu byť spracovávané pre nasledujúce účely:
• Plnenie zmluvného vzťahu.
 
• Správa zákazníckeho účtu.
 
• Komunikácia so zákazníkmi, hodnotenie spokojnosti, publikácia recenzií, vyriaďovanie podnetov, sťažností a reklamácií.
 
• Zasielanie informačných newsletterov a ponuka našich produktov či služieb.
 
• Priamy marketing a tvorba personalizovaného obsahu a reklamy.
 
• Zlepšovanie kvality našich produktov a služieb, analýzy návštevnosti našich webstránok a Vášho správania na webe.
 
• Účtovné a daňové účely.
 
• Plnenie ostatných právnych povinností.
 
 
Vaše osobné údaje môžu byť spracovávané na základe následujúcich právnych dôvodov:
• Plnenie zmluvy.
• Plnenie právnej povinnosti.
• Oprávnený záujem správcu na zasielanie informačných newsletterov.
• Súhlas so zasielaním informačných newsletterov.
Spracovanie osobných údajov pre účely plnenia zmluvného vzťahu, účtových a daňových účelov a plnenia ostatných právnych povinností sú zákonnými či zmluvnými požiadavkami. Ak plánujete prostredníctvom našich webstránok uskutočniť objednávku, máte povinnosť nám pre tieto účely svoje osobné údaje poskytnúť.
 
5. Ako dlho sú osobné údaje spracovávané?
Vaše osobné údaje sú spracovávané:
• po dobu nevyhnutnú k výkonu práv a povinností vyplývajúcich zo zmluvného vzťahu medzi Vami a nami a uplatňovania nárokov z týchto zmluvných vzťahov (4 roky);
• po dobu nevyhnutnú k plneniu právnej povinnosti (účtovné doklady 5 rokov, daňové doklady 10 rokov);
• po dobu trvania nášho oprávneného záujmu na zasielanie informačných newsletterov (2 roky od posledného otvorenia informačného newsletteru);
• po dobu trvania Vášho súhlasu (najdlhšie po dobu 4 roky od jeho udelenia, prípadne 4 roky od poslednej objednávky).
 
6. Komu sú osobné údaje sprístupnené?
Prístup k Vašim osobným údajom môžu mať nasledujúce kategórie našich partnerov (príjemcov):
• Poskytovatelia prepravy tovaru.
 
• Poskytovatelia účtovného a daňového poradenstva.
 
• Poskytovatelia IT služieb a hostingu.
 
• Poskytovatelia zabezpečenia a integrity našich služieb a webstránok.
 
• Poskytovatelia analytických služieb.
 
• Poskytovatelia asistenčných služieb pre zákaznickú podporu.
 
• Poskytovatelia platobných brán (poskytovatelia platobných kariet).
 
• Poskytovatelia právnych služieb, advokáti.
 
• Poskytovatelia tlačových a poštových služieb.
 
• Orgány verejnej správy.
 
 
7. Sú osobné údaje predávané mimo EÚ?
Správca má úmysel predávať osobné údaje do tretej zeme (mimo Európsky hospodársky priestor) alebo medzinárodnej organizácii. Príjemcovia osobných údajov v tretích krajinách sú:
• Partneri, ktorým poskytujeme údaje za účelom analýzy návštevnosti našich webstránok, Vášho správania na webstránkach a obchodných konverziách.
 
• Poskytovatelia IT služieb a hostingu, vrátane cloudových služieb.
 
• Poskytovatelia mailingových služieb.
 
 
8. Akým spôsobom sú osobné údaje spracovávané?
Osobné údaje sú spracovávané manuálne i automatizovane. O všetkých činnostiach spracovania vedieme riadne záznamy v súlade s príslušnými právnymi predpismi.
Nie ste predmetom žiadneho rozhodnutia založeného výhradne na automatizovanom spracovaní, vrátane profilovania, ktoré by pre Vás malo právne účinky alebo by sa Vás obdobným spôsobom významne dotýkalo. Netvoríme profily z Vašich osobných údajov za účelom rozboru alebo predvídania Vašich preferencií, záujmov, ekonomickej situácie, spoľahlivosti, miesta, kde sa nachádzate alebo Vášho pohybu (typickým príkladom profilovania je monitorovannie správania návštevníkov webstránok za účelom sledovania ich preferencií tak, aby ich mohol obchodník v budúcnosti osloviť s ponukou ušitou na mieru práve im).
 
9. Aké sú práva subjektov údajov?
Pri realizácii Vašich práv sa na nás obracajte prostredníctvom našich kontaktných údajov, ktoré sú uvedené v úvode týchto zásad.
V súvislosti so spracovaním Vašich osobných údajov máte nasledovné práva (čl. 15 až 21 GDPR):
• Právo na prístup k osobným údajom.
 
• Právo na opravu nepresných a doplnenia neúplných osobných údajov.
 
• Právo na výmaz osobných údajov.
 
• Právo na obmedzenie spracovania osobných údajov.
 
• Právo na prenositeľnosť údajov.
 
• Právo vzniesť námietku proti spracovaniu.
 
• Právo na informácie o automatizovanom rozhodovaní, vrátane profilovania.
 
 
Ak spracovávame Vaše osobné údaje na základe Vášho súhlasu, máte právo kedykoľvek tento súhlas odvolať.
Ďalej máte právo podať sťažnosť u dozorového orgánu, ktorým je Úrad pre ochranu osobných údajov, so sídlom Hraničná 4826/12, 820 07 Ružinov, tel.: 02/323 132 14, web: dataprotection.gov.sk/uoou.
 
10. Ako sú spracovávané súbory cookies?
Spracovávané súbory cookies je možné oddeliť podľa platnosti na:
• dočasné cookies (tzv. session cookies), ktoré zostávajú uložené vo Vašom prehliadači len do doby, kým zavriete Váš prehliadač,
 
• trvalé cookies (tzv. persistent cookies), ktoré zostávajú dlouhodobo uložené vo Vašom prehlidači, kým neuplynie ich životnosť alebo kým ich manuálne neodstraníte (doba uloženia súborov cookies vo Vašom prehliadači závisí na nastavení samotné cookie a nastavení Vášho prehliadača).
 
A podľa funkcií na:
• esenciálne, ktoré sú nevyhnutné pre funkčnosť našich webstránok,
 
• preferenčné, ktoré umožňujú, aby si naše webstránky zapamätali informácie, ktoré menia, ako sa webstránka správa alebo ako vyzerá (napr. preferovaný jazyk alebo región, kde sa nachádzate), tieto cookies nie sú nevyhnutne nutné pre fungovanie našich webstránok, ale zvyšujú funkčnosť a praktickosť ich používania,
 
• analytické, ktoré nám pomáhajú s analýzou Vášho zážitku na našom webe (tzv. User Experience = používateľský zážitok) a vďaka ktorým rozumieme, ako používate naše webstránky.
 
Nepoužívame cookies tretích strán, na základe ktorých prebieha sledovanie viacerých internetových stránok, aby sme Vám mohli poskytovať personalizovaný obsah a reklamu na webových stránkach tretích strán a iných predajných kanáloch.
 
11. Sú spracovávané i údaje o deťoch?
Naše webstránky nie sú určené deťom mladším 16 rokov. Ich osobné údaje teda úmyselne nezhromažďujeme. Ak zistíme, že sme nedopatrením získali osobné údaje o deťoch mladších 16 rokov, podnikneme kroky k tomu, aby sme tieto údaje čo najrýchlejšie vymazali, okrem prípadov, kedy sme príslušným zákonom viazaní si ich ponechať.
 
12. Záver
Právne predpisy i naša obchodná stratégia a s ňou súvisiace spôsoby spracovávania Vašich osobných údajov sa môžu meniť. Ak sa tieto zásady rozhodneme aktualizovať, umiestnime zmeny na našich webstránkach a budeme Vás o týchto zmenách informovať. V prípadoch, kedy má dôjsť k zásadnejšej zmene týchto zásad, alebo v prípade, kedy nám tak uloží zákon, budeme Vás informovať vopred. Žiadame Vás, aby ste si tieto zásady starostlivo prečítali a pri ďalšej komunikácii s nami, resp. používaní našich webstránok tieto zásady pravidelne kontrolovali.
 
 
Pavol Cikatricis - konateľ
Bratislava 25.5.2018 

 

V prípade, že by ste chceli zmazať údaje, ktoré spracuvávame, navštívte tento odkaz: 
 

KARCHER FC 3 Cordless + WV 2 Premium Ružová stužka 9.714-068.0

FC 3 Cordless čistí podlahu vďaka inovačnej samočistiacej funkcie vždy čistou vodou. Vďaka svojmu štíhlemu tvaru sa okrem toho dostane bez námahy aj pod nábytok. A na čistenie okien dostanete grátis WV 2 Premium Ružová stužka.

259.00

KARCHER SC 3 EASYFIX SK SET, 9.714-064.0 , v cene príslušenstvo 1 ks hubica na okná, Súprava 4 kruhových kefiek, Súprava 15 jednorázových utierok

Parný čistič SC 3 EasyFix s podlahovou hubicou EasyFix a odvápňovanou patrónov umožňuje čistenie bez prerušovania vďaka kedykoľvek naplniteľné nádrži na vodu. Doba ohrevu iba 30 sekúnd. V balení nájdete kruhové kefky, hubicu na čistenie okien a jednorázove utierky EasyFix.

153.60

KARCHER K 5 Compact, 1.630-750.0

Vysokotlakový čistič K 5 compact vrátane inovatívneho uloženia hadice s ľahkou prepravou a uskladnením pre pravidelné používanie pri stredne silnom znečistení. Plošný výkon 40 m2/hod.

244.90

KARCHER K 3 FULL CONTROL, 1.676-020.0

Ideálny vysokotlakový čistič na príležitostné použitie pri ľahkom znečistení. K 3 Full Control zobrazuje tlak na pištoli – pre vhodný tlak pri každom povrchu.

128.00

KARCHER MOBILE OUTDOOR CLEANER OC 3 (1.680-000.0)

Tlakový čistič Kärcher s lítium-iónovou batériou a nádržou na vodu na mobilné použitie. Jednoduchá preprava a skladovanie. S plochým prúdom pre jemné povrchy.

111.46

KARCHER SE 6.100 - tepovač (biely)

Tepovač - extraktor na hygienické základné čistenie kobercov a tvrdých podláh. Vrátane tepovacej hubice na čistenie čalúnenia. Použiteľný aj ako mokro-suchý vysávač.

329.99

Kärcher HOMELINE KB5

Rýchlejšie poruke ako vysávač: Aku metla KB 5 na komfortné čistenie v prípade potreby. Mimoriadny čistiaci výkon na najmenšom priestore.

57.90

KARCHER WV 5 PREMIUM (1.633-453.0)

Akumulátorvoý vysávač WV 5 Premium sa raz-dva postará o čisté okná bez šmúh – a to bez kvapkania. Po dokúpení náhradnej batérie je možné nonstop čistenie. V balení úzka hubica.

60.34

KARCHER SC 2

Parný čistič SC 2 čistí bez chémie a postará sa o hygienickú čistotu tvrdých povrchov celej domácnosti. Súčasťou vybavenia je podlahová hubica Comfort.

104.99

KARCHER Puzzi 8/1 C

Tepovač Kärcher Puzzi 8/1 C je výkonný extraktor v základnej triede. Tepovač - extraktor sa môže cielene používať na čistenie čalúnenia alebo odstraňovanie fľakov z kobercov.

434.99

KARCHER Puzzi 10/1 Professional 1.100-130.0

Tepovač - extraktor Kärcher Puzzi 10/1 na plochy stredného rozsahu. Veľká nádrž ako aj prietok vody a tlak sú pri tomto stroji dimenzované na základné čistenie stredne veľkých plôch.

586.90

KARCHER WD 5

Viacúčelový vysávač WD 5: extrémne vysoký sací výkon, no napriek tomu šetrí prúd. S veľkou 25 l plastovou nádobou, jedinečnou technikou vyberania filtra a funkciou čistenia filtra.

128.87

KARCHER K 7 1.168-502.0

Vysokotlakový čistič "K7" s vodou chladeným motorom je optimálnym strojom na časté použitie a silné znečistenie chodníkov, bazénov, bicyklov alebo väčších áut.

378.00

Aktuálna akcia

Stále nové a za najlepšie ceny
produkty Kärcher » Viac info

PDF katalógy

Stiahnite si katalógy všetkých produktov vo formáte PDF. » Home&Garden » Professional » Aplikačné prospekty

Zákaznický servis

Potrebujete servis alebo zaškolenie obsluhy k prevádzke?
Radi vám pomôžeme! » Objednávka

Center Montes

Kvetinárska 15, 821 06 Bratislava
Pondelok 08:00 - 16:00
Utorok 08:00 - 16:00
Streda 08:00 - 16:00
Štvrtok 08:00 - 16:00
Piatok 08:00 - 13:00
» Dalšie pobočky
Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom zariadení. Kliknutím na tento odkaz môžete zistiť viac. OK